• (+31) 6 39 22 94 33
  • info@fuerta.nl
  • 24 uur per dag bereikbaar!
  • KVK: 65236637
  • BTW: NL208825411B01

Onderhoud

decor

Onderhoud

Door uw schilderwerk te onderhouden verlengt u de levensduur van het schilderwerk. De kwaliteit van de ondergrond bepaalt de levensduur. Met alleen het aanbrengen van een nieuwe verflaag zonder de reeds aanwezige verflagen te behandelen, sluit u problemen zoals houtrot of roest niet uit.


Hoe schilderwerk onderhouden?

Als u de volgende onderhoud en schilderstips voor uw schilderwerk uitvoert wordt de levensduur aanzienlijk verlengd.


Onderhouden van uw schilderwerk

Signaleer ieder voor- en najaar de kritieke punten van uw schilderwerk om met name houtrot te voorkomen. Met name de onderhoudsgevoelige plekken verdienen meer aandacht. Welke plekken zijn dat? De zogenaamde overgangen tussen liggen en staand houtwerk (hoeken). Maar ook de onderkant van hout en multiplex, de zogenaamde houtverbindingen en uiteraard het schilderwerk van uw glaslatten. Met het regelmatig onderhouden, voorkomt u vuil, zand ophopingen waardoor de verflaag beschadigd wordt. Gebruik lauwwarm water en een vochtige doek. Eigenlijk ook heel logisch, waar water blijft staan wordt het schilderwerk aangetast. Neem met het onderhouden de boven- en onderkant van ramen e deuren mee, het zal u verbazen hoeveel vuil zich hier aan hecht.


Schilderwerk onderhouden

Om je schilderwerk mooi te houden en er langer van te genieten, is het onderhouden van schilderwerk nodig. Bij schilderwerk onderhouden moet je denken aan het onderhouden en controleren van je schilderwerk. Het onderhoud van je schilderwerk kan je zelf doen, maar een schilder neemt dit graag van je over. Heb je schilderwerk waar je zelf moeilijk bij komt? Dan is het fijn om een schilder te vragen om het na te lopen.


Controle schilderwerk

Als u aan het onderhouden bent kunt u het houtwerk goed inspecteren en controleren op beschadigingen. U moet er vooral op letten of de verf aan het poederen is, kijk goed of er een waas op uw “vaatdoek” achterblijft. Dit betekent dat de verf namelijk aan het loslaten is en niet meer goed hecht waardoor het de beschermende functie verliest. Verder is de verkleuring van de verf een aanwijzing, scheurtjes en of blaasjes. Een groene aanslag op het schilderwerk aan de buitenzijde betekent dat u last heeft van vocht. Deze groene waas wordt namelijk veroorzaakt door de aanwezigheid van mos of alg. Verwijder dit dan ook onmiddellijk als u dit ziet.


Naadjes en putjes die u in het schilderwerk ziet kunt u uitkrabben

Vul deze vervolgens met een twee componenten reparatiemiddel op epoxy basis. Als er alleen naadjes waarneembaar zijn kunt u ook gewoon acrylaat kit gebruiken. Gebruik buiten nooit gewone plamuur. Als u de beschadigingen gevuld heeft moet u de ondergrond eerst van een nieuwe verflaag voorzien. Eerst moet u de beschadigde plekken licht opschuren (korrelgrootte 120) en ook het ontvetten is weer van belang om voor een optimale hechtlaag te zorgen. Als u regelmatig uw schilderwerk bijwerkt kunt u langer wachten met een geheel nieuwe schilderbeurt van uw hele woning.


Regelmatig bijwerken van schilderwerk

Met een beetje TLC (tender, love and care) zoals ze in Amerika zeggen, blijft alles waar u regelmatig aandacht aan besteedt in goede conditie. Dit geldt ook voor uw schilderwerk. Als u beschadigingen waarneemt, werk ze dan meteen (als het weer het toelaat) bij. Let vooral op de zogenaamde kitnaden. Goed dampdicht aangebracht schilderwerk aan de binnenkant van uw woning zorgt ervoor dat vocht niet door het hout wordt opgenomen. Dit heeft uiteraard weer consequenties voor de levensduur van uw kozijnen of plaatmateriaal.


Belang van ventilatie

U heeft het misschien wel eens ergens gezien, langs muren of in het plafond ziet u donkere vlekken/aanslag. De oorzaak hiervan is dat er te weing wordt geventileerd. Als vocht continu in uw woning circuleert en niet de kans krijgt afgevoerd te worden dan ontstaat er schimmel. Dit komt omdat de verf na verloop van tijd los gaat laten. Door te ventileren zorgt u dat er verse lucht wordt aangevoerd en vochtige en vervuilde lucht wordt afgevoerd. In alle woningen zijn ventilatieroosters geplaatst. Maak hiervan dan ook gebruik en zet ze open. Hoe kunt u zelf waarnemen of u wel of niet voldoende ventileert? Kijk eens of uw ramen aan de binnenzijde na verloop van tijd beslagen zijn. Als dit gebeurt weet u dat u niet voldoende ventileert.


Schilderwerk laten onderhouden met onderhoudsabonnement

U heeft net alle handelingen kunnen lezen die nodig zijn om uw schildwerk in topconditie te houden. Waarom zou u daar zelf zoveel tijd en materiaal in steken? Door een abonnement af te sluiten met een professioneel schildersbedrijf bent u van alle zorgen af. Zo’n abonnement/contract sluit u af gedurende een aantal jaren.


Heeft u schade? Neem contact op voor directe hulp!