• (+31) 6 39 22 94 33
  • info@fuerta.nl
  • 24 uur per dag bereikbaar!
  • KVK: 65236637
  • BTW: NL208825411B01

Schilderwerk

decor

Schilderwerk

Schilderwerk geeft uitstraling aan je huis, zowel aan de binnenkant als aan de buitenkant. Is jouw schilderwerk aan een nieuwe lik verf toe? Een schilder voert dit project graag voor je uit en voorziet jouw huis van een mooie nieuwe laag verf. In dit artikel lees je meer over schilderwerk prijzen, wat een schilder doet, binnen schilders en buitenschilders, de winterschilder en handige tips.


Wat doet een schilder?

Een schilder heeft meerdere werkzaamheden. Denk bijvoorbeeld aan schilderwerk aanbrengen, Benieuwd wat een schilder voor jou kan betekenen? Lees hier meer over de werkzaamheden van een schilder.


Schilderwerk voorbereiden

Voordat de schilder aan de slag gaat met het verven, moet de ondergrond worden voorbereid op het schilderwerk. Zo moet de ondergrond vlak mogelijk zijn en het schilderwerk ontvet. Zo hecht de verf het best en zorg je ervoor dat je zo lang mogelijk van je schilderwerk geniet.


Schilderwerk onderhouden

Om je schilderwerk mooi te houden en er langer van te genieten, is het onderhouden van schilderwerk nodig. Bij schilderwerk onderhouden moet je denken aan het controleren van je schilderwerk. Het onderhoud van je schilderwerk kan je zelf doen, maar een schilder neemt dit graag van je over. Heb je schilderwerk waar je zelf moeilijk bij komt? Dan is het fijn om een schilder te vragen om het na te lopen.


Schilderwerk aanbrengen

De meeste tijd spendeert een schilder natuurlijk aan het schilderen zelf. Dakkapellen schilderen of muren schilderen, de schilder draait zijn of haar hand er niet voor om. De schilder vertelt je meer over de mogelijkheden voor jouw schilderwerk en adviseert ook in het kiezen van de verfsoort. Er zijn 2 manieren waarop een schilder je muur verft:

Sausen

Sausen is de traditionele manier van schilderen, namelijk met een roller en een kwast. Omdat dit lichamelijk veel vergt van de schilder, is de prijs van sauswerk gemiddeld hoger dan de kosten van spuitwerk.

Spuitwerk

Wil je een grote muur laten verven? Dan is kiest de schilder waarschijnlijk voor spuitwerk. Hierbij wordt de verf op de muur gespoten, waardoor je snel een groot oppervlak schildert. Bij spuitwerk is het belangrijk dat de rest van de ruimte goed is afgedekt, om spatten te voorkomen.


Schilderwerk herstellen

Is je schilderwerk beschadigd geraakt na verloop van jaren? Vooral aan de buitenkant van je huis gebeurt komt dit voor. Een schilder herstelt je schilderwerk graag voor je. Dit is fijn, omdat je vaak niet overal bij kan en een schilder een expert is op het gebied van schilderwerk herstellen. Als de schilder houtrot in je houtwerk aantreft, repareert hij dit voor je en herstelt je schilderwerk vervolgens. Ook het repareren van stucwerk is een koud kunstje voor een ervaren schilder. Zo geniet je snel weer van prachtig schilderwerk dat nog jaren meegaat.


Heeft u schade? Neem contact op voor directe hulp!